CASE SÄHKÖKAUPPA ELMERI

NettiTieto toteutti Kuopion Energialle oman sähkökaupan, jonka avulla myyntityöhön saatiin nopeutta mm. sähkön hinnan automatisoinnin myötä. Sähkökauppa Elmeristä hyötyvät myös suuremman kaliiberin sähkön ostajat, sillä he voivat pyytää sähkönkäytölleen yksilöllisen tarjouksen ja tehdä sähkösopimuksen silloin kun hinta on edullisimmillaan.

Kuopion Energian Sähkökauppa Elmerin takana on NettiTiedon osaava ja innovatiivinen järjestelmätoimitustiimi, joka räätälöi ratkaisut asiakkaidensa tarpeiden mukaan.

NettiTiedolta löytyy osaamista, monipuolista kokemusta ja näkemystä hankaliltakin tuntuvien uusien järjestelmien luomiseen. Yksi täysin asiakkaalle räätälöity esimerkki on Sähkökauppa Elmeri, joka kehitettiin palvelemaan Kuopion Energian sähkökaupantekoa.
 

Projektin tavoite

Projektin tavoitteena oli luoda järjestelmä, jonka avulla sähköyhtiö voi hallinnoida sähkötarjouksia, sähkösopimuksia ja kiinnittää sähkön hintoja asiakkailleen visuaalisesti ymmärrettävässä muodossa.


Toteutus

Projektin tuloksena syntyi Sähkökauppa Elmeriksi nimetty palvelutuote. Sähkökauppa Elmeri laskee sähkön hinnan myyjälle automaattisesti, jolloin myyjä voi tehdä tarjouksen välittömästi sen hetkisen sähkön hinnan mukaan. Toiminnon myötä hintatietojen manuaalinen käsittely on jäänyt kokonaan pois, ja sähkötarjous valmistuu tuntemattomallekin asiakkaalle viidessä minuutissa.

 

Elmeri on integroitu Kuopion Energian olemassa oleviin myynti- ja laskutusjärjestelmiin, jolloin järjestelmä muodostaa saumattoman ja helppokäyttöisen kokonaisuuden myös loppuasiakkaalle.

Keskisuuret ja suuret yritykset voivat vaikuttaa sähköstä maksamaansa hintaan omilla valinnoillaan. Kun yrityksillä on tarpeeksi kulutusta, he voivat pyytää yksilöllisen tarjouksen ja profiloida sähkönkäyttöään. Elmeri mahdollistaa sähköyhtiöiden laskelmien tekemisen yrityksen sähkön käytön mukaan. Kaikki yritysten tarjoukset kulkevat Elmerin kautta, jolloin asiakasyritys voi tarkistaa sähkön hinnan ja seurata sen kehitystä. Pörssipuolella on mahdollista itse kiinnittää sähkön hintaa silloin kun haluaa.

Katso lisää räätälöintimahdollisuuksista täältä >

Katso lisää ohjelmiston integroimisesta laskutusjärjestelmään täältä >
 

Katso muut räätälöityjen ohjelmistoratkaisujen case-esimerkkimme

 

 Takaisin referenssien päävalikkoon >