Paattion Autokatsastus

CASE PAATTION AUTOKATSASTUS

Taustaa

Paattion Autokatsastus Oy on suomalainen katsastus- ja rekisteröintipalveluita tarjoava yritys. Yrittäjävetoisen yrityksen palveluja ovat määräaikais-, muutos-, sekä rekisteröintikatsastukset, pakokaasunmittaukset, vakuutuksenvaihdot ja ajoneuvojen vakuutusmyynti.

Projektin tavoitteet

Koska katsastusaikojen varausten vastaanottoon voi yrittäjiltä kulua päivästä pitkä tovi, haluttiin toimintaa tehostaa varausjärjestelmän avulla. Katsastusajanvaraus haluttiin tehdä helpoksi, nopeaksi ja ajasta ja paikasta riippumattomaksi. Jotta katsastusaika osuisi oikealle ajalle, haluttiin ajoneuvon perustietojen perusteella suositella Online-varaajalle vain hänen ajoneuvolleen sopivia katsastusaikoja. Järjestelmää tulisi pystyä käyttämään samaan aikaan Paattion katsastusasemalla ja yksityisen ajanvaraajan kotitietokoneella.

Toteutus

NettiTieto toteutti Paattion autokatsastuksen online-katsastuksen Varausjärjestelmän avulla. Varausjärjestelmään lisättiin Trafin rajapinta, jolloin järjestelmä tarkistaa ajoneuvon tiedot ja mahdolliset erikoisuudet suoraan ajoneuvojen tietokannasta.

Ajoneuvosta saatujen tietojen perusteella asiakkaalle tarjotaan myös sen tyypille sopivia lisäpalveluita. Näitä ovat esim. bensa-autolle sopivat päästömittaukset.

Järjestelmä ei anna varata katsastusaikaa, mikäli ajoneuvo on poistettu rekisteristä.

Online-varauksen tekijä voi maksaa varauksen suoraan verkkomaksulla.

Internet-selainpohjaisen varausjärjestelmän etuihin lukeutuvat sen jatkuva aukiolo. Katsastusajan voi varata myös silloin, kun katsastusasema ei ole oikeasti auki. Puhelinvarausten vastaanottoon päivällä ei mene niin kauan aikaa, sillä Online-varausjärjestelmä on usein myös ajanvaraajalle puhelua mieluisampi vaihtoehto. Paattion autokatsastuksen konttorilla käytetään samaa verkkovarausjärjestelmää puheluvarausten aikana, jolloin puhelinpalveluhenkilö voi tarjota asiakkaalle suoraan parempia lisäpalveluja.

Varausjärjestelmän avulla voi varata määräaikaiskatsastukselle 3500 kg painoisille henkilö- ja pakettiautoille.

Tutustu demoon täällä >