Suomalaisten tietoja kalastellaan aktiivisesti

01.06.2017

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus on saanut tietoa useista aktiivisista tietojenkalastelukampanjoista. Tietoja kalastellaan pääasiassa pankkien ja teleoperaattoreiden nimissä.

Kyberturvallisuuskeskus on saanut runsaasti ilmoituksia tietojenkalastelukampanjoista. Pääasiassa tietojenkalastelu on kohdistunut pankkitunnuksiin tai sähköpostitileihin. Kalastelua on tapahtunut mm. Nordean, S-Pankin, OP:n, Elisan sekä yritysten webmailin (OWA) nimissä.

Tietojenkalasteluviestejä on lähetetty pääasiassa sähköpostitse mutta viime viikolla esiintyi myös tekstiviestitse toteutettu tietojenkalastelukampanja. Tekstiviestikalastelun teemana oli Danske Bank.

Lähde ja lisätietoja tietoturvasta Viestintäviraston sivuilta: https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvanyt/2017/06/ttn201706011023.html