Huijausviestejä lähetetty Tullin ja Verohallinnon nimissä

27.03.2014

Huijausviestin avulla verkkorikolliset pyrkivät houkuttelemaan käyttäjää syöttämään pankki- ja luottokorttitietojaan luomilleen väärennetyille sivustoille. Tullin nimissä pankkitunnuksia on urkittu väärennetyllä tullattavan lähetyksen vastaanottoilmoituksella ja Verohallinnon nimissä veronpalautukseen liittyvällä viestillä. Viestissä oleva linkki johtaa ulkoisesti aidolta näyttävälle huijaussivustolle, jossa pyydetään pankkitunnus- ja luottokorttitietoja.

Verohallinnon nimissä tulevan viestin lähettäjäksi on väärennetty vero@vero.fi ja viestin otsikko on ollut "Veronpalautuksen 767,00 €".

Verkonkäyttäjiä kehotetaan tarkkaavaisuuten erityisesti verkkopankkia käytettäessä. Luotaessa verkkopankkiyhteyttä on aina varmistettava, että selaimen osoiterivillä oleva osoite vastaa verkkopankin osoitetta. Verkkopankkiliikenteen tulisi olla suojattu https-yhteydellä, eikä virheellisestä tai vanhentuneesta varmenteesta tulevia sivuja tule käyttää. Tunnuksia ei tule myöskään syöttää tuntemattomille tai poikkeuksellisesta lähteestä tulevista linkeistä aukeaville sivuille.

LÄHDE: Cert.fi, www.cert.fi