Anaika Wood Ltd:n raaka-ainehankinta perustuu kestävän metsätalouden periaatteisiin

03.01.2014

Anaika Wood Ltd Oy on merkittävä kotimainen puunjalostusyritys, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1993. Yritys työllistää kolmen maakunnan alueella noin 150 puualan ammattilaista. Yrityksen jalostuslaitokset sijaitsevat Lieksassa ja Joensuun Kiihtelysvaarassa. Sahalaitokset ovat Iisalmen Soinlahdessa ja Toivakassa. Raaka-aineena Anaika Wood käyttää lähipuuta: Savon ja Keski-Suomen suorarunkoista ja terveoksaista kuusta sekä kiinteää ja kaunisrakenteista Pohjois-Karjalan mäntyä. Puu hyödynnetään viimeiseen lastuun saakka

Puuraaka-aine jalostetaan sahatavaraksi, höylätavaraksi ja liimapuuksi. Tuotannon sivutuotteena syntyy mm. kutterilastua koti- ja lemmikkieläinten kuivikkeeksi sekä sahanpurua ja haketta paperitehtaiden ja lämpölaitosten raaka-aineeksi.

Anaika Woodin tuotannosta 30% koostuu liimapuupalkeista, 45% rakennehöylätavarasta ja 30% sahatavarasta. Suurin osa tuotteista viedään Japaniin ja muualle Aasiaan. Lisäksi tuotteita viedään eri puolille Eurooppaa, Pohjois-Afrikkaa ja Yhdysvaltoja.

 

 

Lisätietoja

Anaika Wood Ltd
www.anaika.com

NettiTieto Oy
020 742 1160
info(at)nettitieto.fi